Kalkulace leasingových operací. Srovnání této formy financování investic s koupí za hotové a na úvěr. - Válek, V.
Objasnenie výhod a porovnanie formy financovania investícií s kúpou za hotové a na úver. Vzájomné vzťahy medzi subjektom a leasingovou transakciou - 1. Nákup zariadenia, 2. Prenájom zariadenia na podklade leasingovej zmluvy, 3. Zaistenie prenajímateľa, 4. Uzavretie zmluvy o garancii. Kalkulačné príklady leasingu, modelovanie konkrétnej leasingovej transakcie. Kapitola z knihy Válek, V.: Leasing - moderní způsob financování. Praha, Management Press 1992. 110 s.