Neoklasická analýza exportních dotací prostřednictvím geometrického aparátu dílčí rovnováhy. - Mandel, Martin
Neoklasický model fungovania exportných dotácií, jeho predpoklady a popis. Analýza účinkov exportných dotácií. Ekonomické (ne)dôvody existencie exportných dotácií, podnikové lobby, odborové zväzy a konzervácia komparatívne nevýhodných výrobných štruktúr. Rozvojoví ekonómovia a dynamické komparatívne výhody.