Zahraničný obchod Slovenska z aspektu agrárno-potravinárskeho komplexu. - Pauhofová, Iveta
Konkurenčná situácia na svetových trhoch. Kurz určujú vysoké technológie. Zhodnocovanie konkurenčnej schopnosti krajiny. Základné tendencie v realizácii komparatívnych výhod a možnosti zahranično-obchodných vzťahov ekonomiky Slovenska so zreteľom na jej vývoj i z pohľadu na APK. Analýza správania sa podnikovej sféry. Dovoz, vývoz Slovenska. Teritoriálna orientácia Slovenska a nižšia konkurencieschopnosť v porovnaní s ČR. Príčiny diverzifikácie vývozu. Využívanie preferenčných colných výhod (GSP). Analýza zahraničného obchodu Slovenska.