Väčšina podnikateľských subjektov očakáva komplikácie. Firmy a podnikatelia o regulačnom devízovom opatrení Národnej banky Slovenska.
Názory predstaviteľov Chemlon Humenné, a.s., Calex Zlaté Moravce, a.s. a Biotika Slovenská Ľupča, a.s. na dôsledky (negatívne) opatrení Národnej banky Slovenska z februára 1993 určujúce postup bánk pri uskutočňovaní úhrad voči devízovým cudzincom (odloženie splatnosti úhrady dovozov neinvestičného a investičného charakteru pre zachovanie vnútornej zameniteľnosti koruny).