Úvěry přes tři banky. Evropská investiční banka půjčila České národní bance 57 mil. ECU na 15 let. - Kříž, M.
Zmluva Českej národnej banky (ČNB) s Európskou investičnou bankou (EIB) a Export-Import Bank of Japan (EXIM Bank) o pôžičke na financovanie podnikateľských projektov. Úvery poskytované na komerčnom základe. Pôžičky týchto bánk sú výhodné pre českú ekonomiku, prostredníctvom úverov finančne podporia malé a stredné podnikanie.