Je těsné sepětí měn České a Slovenské republiky schůdné? - Horčicová, M.
Východiská úvah o menovom usporiadaní Českej a Slovenskej republiky. Varianty menových režimov: Menová únia, jej prednosti a problémy. Systém dvoch navzájom vymeniteľných mien s rovnakým režimom vymeniteľnosti k tretím menám - systém s pevným vzájomným kurzom a systém so vzájomne pohyblivým kurzom.