Integračné procesy vo svetovej ekonomike. - Černá, J.
Integračné črty vývoja svetového hospodárstva po 2. svetovej vojne: Európske spoločenstvá, Maastrichtská dohoda (Európska únia ako symbióza hospodárskej, menovej a politickej únie). Európska ekonomická oblasť (zóna voľného obchodu združujúca 12 členských krajín ES a 7 štátov EZVO). Celoeurópske dimenzie integračného procesu (včlenenie východoeurópskych krajín do západoeurópskeho priestoru). Projekt severoamerického trhu (oblasť voľného obchodu medzi USA, Kanadou a Mexikom). Integračné tendencie v Ázii.