Nielen záchranný pás. Štátne hmotné rezervy, minulosť a prítomnosť. - Miháliková, A.
Vznik Správy štátnych hmotných rezerv SR od 1.1.1993 a vymedzenie jej činnosti zákonom č. 2/1993 Zb.z. - ústredný orgán štátnej správy SR pre financovanie, obmenu, zámenu, pôžičky, uvolňovanie, skladovanie, ochraňovanie a kontrolu štátnych hmotných rezerv podľa požiadaviek systému krízových plánov aj ich tvorbu. Rezervy nielen ako tzv. železná rezerva, ale ako dôležitý nástroj manipulácie a zásahov štátu do reprodukčného procesu.