V národnej poisťovni sa poistil štát. - Soboňa, V.
Minister zdravotníctva SR o postupnom realizovaní systémových krokov vedúcich k transparentnosti ekonomickej situácie zdravotníctva (Národná poisťovňa, cenník výkonov, bodovací systém, od 1.6.1993 poisťovňa oddelená od štátneho rozpočtu, privatizácia, jej financovanie prostredníctvom poisťovne, alebo zdravotníckej banky s účasťou zahraničného kapitálu a štátom garantované úvery).