Životní prostředí: Málo dotací, hodně přísnosti. Směrnice o poskytování finančních prostředků podnikatelům upravena. Rozhoduje efektivnost. - Složil, J.
Štátny fond životného prostredia Českej a Slovenskej republiky. Žiadosti o podporu z fondu. Možnosti štátnej podpory - dotácie, granty pri akciách na ochranu životného prostredia. Ďalšie možnosti štátnej podpory životného prostredia v ČR - poľnohospodársko-potravinársky komplex lesného a vodného hospodárstva ČR, programy podpory malého a stredného podnikania, podpora prostredníctvom daňovej politiky a ministerský program - Program péče o životní prostředí Ministerstva životního prostředí ČR.