Jak zabránit plýtvání? Léky a trh. - Žamboch, J.
Trh s liekmi nie je v žiadnej rozvinutejšej krajine klasickým trhom voľnej súťaže. Prístup na tento trh je prísne regulovaný a každý nový prípravok musí prejsť úradnou a odbornou procedúrou, musí byť zaregistrovaný. Veľká časť vyrobených liekov je hradená prostredníctvom poisťovní. V ČR je väčšina liekov do r. 1989 poskytovaných zadarmo, hradená úplne poisťovňou. Skúmanie spôsobov, ako je možné v ČR zabrániť plytvaniu liekmi.