Svetová energetika v roku 2005.
Prognóza vývoja svetovej energetiky do r. 2005, ktorú uverejnila Medzinárodná energetická agentúra v r. 1991. Svetová spotreba energie bude rásť ročne v rozvojových krajinách o 4,2 perc., v SNŠ a východnej Európe o 2,2 perc. a v krajinách OESR celkovo o 1,3 perc. Svetová ťažba a spotreba ropy v r. 1990-2005. Perspektívy exportu zemného plynu zo SNŠ.