Nové horečné zbrojení. Krize zbrojního průmyslu. - Carroué, L.
Skrátený článok z Le Monde Diplomatique (november 1992). V súčasnosti nie je možné hovoriť o odzbrojení, ale o novej definícii úloh a prostriedkov, pričom nevyhnutnú rekonverziu blokujú účinné brzdy. Únik lacných východoeurópskych a ruských mozgov nepriamo prispieva k financovaniu západných intervenčných síl. Po kríze zbrojného priemyslu sa západné mocnosti preorientovávajú na letecký, kozmický, elektronický priemysel (inteligentné zbrane, lasery, počítačové programy a pod.), pričom rastú náklady na výskum pre sféru zbrojenia.