Co je to "benchmarking". Management bez hranic. - Urban, J.
Zabezpečiť, aby firma disponovala schopnosťou trvalej adaptácie patrí k najdôležitejším úlohám manažmentu. Jedným z nástrojov dosiahnutia tohto cieľa je benchmarking. Tento pojem predstavuje štandard či vzor, podľa ktorého sa hodnotí výkonnosť podniku alebo jeho jednotlivých činností. Benchmarking vedie nielen k adaptácii formy na najlepšie postupy zvonku, ale má vplyv aj na rozvoj "tvorivosti" domácich pracovníkov.