Mystifikácia malého podnikania. 1. Small business nie je kľúč k zastaveniu hospodárskej katastrofy. - Ďurkovič, H.
Na základe rozboru údajov o priemyselnej výrobe, účasti na tvorbe hrubého národného produktu a nových pracovných miest v USA, SRN a Japonsku autor zdôrazňuje, že hospodársky rast Slovenska môže zabezpečiť len zásadná zmena v priemysle, fungujúce veľké organizačné formy, zatiaľ čo malé podnikanie treba chápať ako súčasť veľkého, ktoré obohacuje rýchlymi vynálezmi a inováciami.