Ekologické účtovníctvo: zatiaľ iba vyčíslenie škôd. - Fidrmuc, J.
Vývoj satelitných účtov, ktorý by mal umožňovať sledovanie väzieb medzi ekonomickou aktivitou a životným prostredím. Predstavuje osobitný systém integrovaného ekologického účtovníctva a vo vzťahu k systému národných účtov má doplnkový, satelitný charakter. Pozostáva z účtov prírodných zdrojov a životného prostredia. Úvaha o podnikových ekologických účtoch, trestoch za znečisťovanie životného prostredia a o úlohe štátu v tejto oblasti.