Finansowe konsekwencje recesji. - Kolosowska, B.
V posledných troch rokoch bol vykonaný výskum v 27 priemyselných a 3 stavebných podnikoch. Jeho cieľom bola analýza finančnej situácie štátnych podnikov v období prechodu na trhové hospodárstvo. Finančná situácia bola veľmi diferencovaná. Výsledky sa z roka na rok pohoršili, ba podniky aj skrachovali. Zisk sa zvýšil len v 5 podnikoch. Pokles zisku nastal v 26 firmách. Finančné výsledky najviac zaťažujú najmä dane, dividendy a daň z nadnormatívnych miezd. Ostatné výsledky výskumu.