Prognozowanie zysku przedsiebiorstwa. - Gikas, G.
Základy prognózy. Prognózovanie zisku - dôkladná analýza výsledkov podnikov. Príjem z predaja a hlavné jeho determinanty. Ďalej je to odhad nákladov na predané výrobky. Vplyv zmeny objemu predaja na hrubý zisk - dva príklady. Využitie modelu pravdepodobnosti. Komplexnejším modelom je strom pravdepodobnosti.