hazai szénhidrogén-kutatás kockázata számítási módszer. - Pogány, L.
Cieľ, spôsob a metodika výpočtu rizika v petrochemickom výskume. Požiadavky na úroveň informácií, ich zmeny v priebehu výskumu. Faktory rizika pri výskume (geofyzikálny výskum na povrchu, vrty). Výpočet pravdepodobných zásob a kvalita. Ekonomické faktory (cena ropy, investície, výrobné náklady, ekonomická perspektíva za nezmenených cien). Predpoklady prognózovania a diskontovania.