Nadějné proměny v českém stavebnictví. - Veverka, M.
České stavebníctvo už prešlo dôslednou demonopolizáciou bývalých štátnych podnikov. Prebehla i privatizácia. Kvalita stavebných prác sa podstatne zvýšila, najmä stavebných podnikov v zahraničí. V priebehu privatizácie sa vytvorila nová veľkostná štruktúra a odborná nosná špecializácia. Rok 1992 možno označiť za rok vzostupu. V r. 1993 sa očakáva nárast výroby o 8-10 perc. a v r. 1995-1998 stavebný boom.