Sociálne efekty transformačného procesu. - Azudová, Ľubica
Analýza socio-ekonomickej dimenzie transformačného procesu. Zmeny v hodnotovej orientácii ľudí ako súčasť globálnych zmien sociálno-kultúrneho systému. Úlohy sociálnej politiky v novovytvorenom sociálnom systéme. Teoretická analýza zmien v správaní domácností determinovaných takými skutočnosťami ako nezamestnanosť, odmeňovanie a sociálna diferenciácia, rastúce životné náklady a problém chudoby. Porovnanie Českej a Slovenskej republiky.