Konkurenčné prostredie a kvalita. - Garaj, Vladislav
Určenie miery kvality ako ekonomickej kategórie (kvantitatívny prístup). Konkrétne zameranie výskumu štruktúry trhu, štúdium postavenia firmy na trhu a určovanie jeho prípadnej dominantnosti (monopolu) v závislosti od kvality tovaru. Teoretické pozadie ekonometrického prístupu a metodológie konštrukcie ukazovateľa kvality - ceny prispôsobenej kvalite. Kvalita ako faktor dopytu. Reklama a ďalšie modifikujúce faktory dopytu. Konštrukcia modelu konkurenčného prostredia.