Teória vlastníckych práv a možnosti voľby východnej Európy. 1. - Pejovich, S.
Efekty rôznych typov firiem, ktoré boli dlhodobo vyskúšané. Analýza je vymedzená nasledovnými predpokladmi: 1. všetky rozhodnutia v podnikoch robia individuálne subjekty, 2. všetky subjekty majú svoje vlastné súkromné ciele, 3. prevažujúce vlastnícke práva ovplyvňujú správanie subjektov špecifickými a predvídateľnými spôsobmi. Sovietsky typ firmy, existenčné voľby manažéra, produkčná funkcia firmy. Korporatívna firma (korporácia), vlastnícke právo, ekonomická analýza, možnosti manažérskej voľby.