Teória vlastníckych práv a možnosti voľby východnej Európy. 2. - Pejovich, S.
Pokračovanie z čísla 1/93. Firma založená na spolurozhodovaní (kodeterminácii). História kodeterminácie v Nemecku. Ekonomická analýza tohto typu firmy - náklady vlastného (akciového) kapitálu, monopol na trhu podnikateľských organizácií, spolurozhodovanie a vlastnícke právo. Samosprávna firma - juhoslovanský experiment. Základné inštitúcie samosprávnej firmy, transakčné náklady, rozhodovanie a stimulovanie.