Investičné rozhodovanie ako súčasť stratégie podniku. - Papulová, Emília
Nové podmienky v trhovej ekonomike si vyžadujú zmenu prístupu k investičným rozhodnutiam podniku. Investičné rozhodovanie je tesne späté s otázkami strategického plánovania. Plánovité riadenie investícií v podniku. Kritériá investičného rozhodovania sú podriadené hierarchii strategických zámerov a cieľov. Dve základné techniky hodnotenia investícií: súčasná čistá hodnota a vnútorná výnosová miera.