Britské skušenosti s makroregulací mezd. - Kindlová, Eva
Priama makroregulácia výsledkov kolektívneho vyjednávania o mzdy britskou vládou v r. 1948-1979. Zmrazenie miezd sira S. Crippsa (1948-1950). Politika konzervatívcov (1951-1961). Dôchodková politika S. Lloyda a R. Maudlinga (1961-1963) a labouristickej Wilsonovej vlády (1964-1970). Dôchodková politika "N-1" a štatutárne reštrikcie Heathovej konzervatívnej vlády (1970-1974). "Spoločenská zmluva" Labour Party s odbormi (1975-1979). Zmena prístupu k makroregulácii miezd po r. 1979.