Monopol na trhu práce. - Flek, Vladislav
Základy mikroekonomickej teórie odborov podľa najznámejších učebníc ekonómie (Samuelson a Nordhaus 1989, Gravelle a Rees 1984). Hlavné ciele odborov (zamestnanosť a mzdy). Vývoj teoretických predstáv o odborovom monopole, pokus o vysvetlenie ponukového správania odborového monopolu. Metóda analógie s monopolom na trhu produktov. Trajektória mzdových preferencií. Súčasná teória odborového monopolu na trhu práce. Pokračovanie.