Modelování investičních fondu: poučení z amerických zkušeností. - Bines, H.E
Činnosť fondov investujúcich kolektívne za svojich podielnikov do cenných papierov, nehnuteľností, komodít a prírodných zdrojov. Päť hlavných zásad amerického investičného práva, systém právnych predpisov a regulácie činnosti investičných fondov v USA. Fondy pre poskytovanie penzií a sociálnych dávok. Možnosti aplikácie týchto skúseností v krajinách východnej Európy.