Devalvace s časovým odstupem. - Bulenová, j.
Zhodnotenie výsledkov devalvácie v bývalej ČSFR v r. 1990. Obnovenie vonkajšej ekonomickej rovnováhy a vytvorenie priaznivého ovzdušia pre menovú stabilitu v r. 1992. Tlak na rast dovozu, pasívna obchodná bilancia a štruktúrne zmeny. Pozitívne a negatívne vplyvy na vonkajšiu rovnováhu očakávané v r. 1993 v ČR.