Jugoslávie: výsledky anti-inflačního programu. - Žižmond, E.
Analýza vzťahov medzi ekonomickými výsledkami a základnými črtami ekonomického systému. Ukazovatele výkonnosti ekonomiky. Zdroje inflácie (osobné príjmy, inflačné financovanie investícií, fiškálny systém). Monetárna politika. Šoková terapia ako neprimeraná protiinflačná metóda. Inflácia v r. 1990. Rozpad Juhoslávie.