Perspektívy vývoja slovenskej meny - Makúch, Jozef, 1953-
Základné prvky ovplyvňujúce rozvoj meny na Slovensku. Stručná charakteristika procesu prechodu na trhovú ekonomiku. Určenie nákladných cieľov hospodárskej politiky ako východisko pre určenie menovej politiky. Kurzová politika slovenskej koruny. Problém menovej rovnováhy. Základné ekonomické nástroje emisných bánk. Potreba konštituovania NBS ako nezávislej ekonomickej inštitúcie.