Staff Papers article focuses on experiences with hyperinflation.
Účinky stabilizácie výmenného kurzu, jednak na hyperinfláciu, jednak na chronickú infláciu. Historická exkurzia do 9 hyperinflačných situácií a 10 stabilizačných programov pri chronickej inflácii štátov postihnutých v rokoch 60., 70. a 80. Spoločné znaky a pôsobiace mechanizmy týchto programov. Model dynamiky stabilizačnej politiky. Reformy bývalých socialistických ekonomík a sprievodné znaky. Príčiny a dôsledky "dolarizácie" Latinskej Ameriky.