Latvia is first former Soviet state to adopt a one-year stand-by arrangement.
Vývoj prebiehajúci v Litve, hospodárske a štruktúrne problémy, opatrenia prijaté v rámci programu podporovaného Medzinárodným menovým fondom, výhľady do polovice roku 1993, ako aj riziká a situácie, ktoré sa môžu v tomto vývoji vyskytnúť. Destabilizačné vplyvy v dôsledku reštrukturalizácie sa udržujú v medziach.