Daňové zvýhodnenia podporili ekonomický rast. Privatizáciu v Mexiku realizujú zahraniční odborníci. - Bačišin, Vladimír
Privatizácia v Mexiku od r. 1988 - sprivatizovaných vyše 160 štátnych podnikov. Jedným z hlavných konzultantov bol I. MacGregor, bývalý šéf British Steel. Plán privatizácie návrhom anglických expertov hlavne v metalurgii. Zahraniční investori. Daňové úľavy pre zahraničných investorov a dovozcov moderných technológií.