Jakou roli hrají peníze. Rozpaky mezi autory hospodářských politik: Monetaristické koncepce pozbývají účinnosti. - Karas, S.
Klady a zápory monetarizmu. Spor v otázkach, či je vhodná monetaristická teória pri uplatňovaní transformácie ekonomiky v Čechách a na Slovensku. Niektoré koncepcie J.M. Keynesa, ktoré sa týkajú predovšetkým úlohy peňazí. Názory J.K. Galbraitha na monetaristickú politiku. Podľa odhadov OECD predpoklad vysokej miery nezamestnanosti koncom r. 1993. Monetaristické tézy M. Friedmana - potlačenie inflácie, kontrola množstva peňazí v obehu. Téza "kvantitatívnej rovnováhy peňazí". Funkcia peňazí. Úloha ceduľových bánk.