Seminar explores sequencing of reforms in former socialist economies.
Súhrn z rozpravy na seminári poriadanom v rámci Ekonomického fóra MMF o najefektívnejšom usporiadaní sledu reforiem pri hospodárskej transformácii bývalých socialistických štátov. Sled reforiem treba chápať skôr ako sústavu paralelných sektorových opatrení - príklad Litva. Netreba zanedbávať otázky politickej reality pri makroekonomickej stabilizácii a regulácii cien. Privatizácia ako kapitalizácia politickej nomenklatúry. Synchronizácia vnútorných a vonkajších reforiem.