Staff papers article evaluates economic reform in Eastern Europe.
Výťah z príspevku M. Bruna, bývalého guvernéra Izraelskej banky, v edícii MMF Staff papers. Hodnotenie hospodárskej stability a snáh o reformu Bulharska, bývalého Československa, Maďarska, Poľska a Rumunska. Popis spoločných východiskových podmienok v týchto krajinách a uplatňovaných programov s podporou MMF. Otázky "drastickej liečby", cenových otrasov, poklesu výroby, zadlženosti podnikov a privatizácie. Odporúčané riešenia.