Zápas o prežitie. Slovenská vláda pripravuje krátkodobé hospodárske opatrenia.
Krátkodobá stratégia slovenskej vlády na r. 1993 - zastaviť úpadok hospodárstva, vytvoriť predpoklady na oživenie ekonomiky a neprekročiť sociálnu únosnosť transformácie zásahmi štátu do hospodárstva. Minimálna reštrikcia finančného hospodárenia. - Z vystúpenia V. Mečiara, predsedu vlády, na stretnutí s ekonom. novinármi v marci 1993.