Výživa a životné prostredie. - Bóna, V.
Výživa obyvateľstva a jej pôsobenie na ľudský organizmus. Zabezpečenie a dodržiavanie hygieny v poľnohospodárskej prvovýrobe a v potravinárskom priemysle. Používanie umelých hnojív podľa schválených technologických postupov. Zamedzovanie obsahu chemických látok v potravinách rastlinného pôvodu. Dodržiavanie správnej technológie výroby pri uskladňovaní a distribúcii potravín.