Štruktúrotvorný potenciál poľnohospodárstva Slovenska so zreteľom na horské a podhorské oblasti. - Pauhofová, Iveta
Schopnosť poľnohospodárstva pôsobiť na štruktúrne zmeny v národnom hospodárstve na úrovni hrubého domáceho produktu. Táto schopnosť sa formuje na regionálnej úrovni v rámci dopytových a ponukových faktorov, determinovaných osobitosťami regiónov. Vymedzenie horských a podhorských oblastí - ich horšie prírodné podmienky sú predpokladom nižšieho podielu na tvorbe HDP.