Základ: Spotřební zboží. Veletrh není jenom uzavírání obchodních transakcí. Pohled marketingového pracovníka. - Böhm, V.
Výstavy - ako nástroj reklamy. Obchodný plán, obsah plánu - náklady na zavedenie výroby, náklady na výrobu a odbyt a iné. Analýza trhu. Cieľový trh - stanovenie veľkosti trhu, okruh spotrebiteľov a zákazníkov. Výskum trhu, analýza trhu a sociologický prieskum. Spotrebiteľský dopyt v ČR a SR. Sledovanie informácií o konkurencii. Zdroje marketingových informácií. Monitorovanie trhu. Bankové informácie.