K pojmu leasing a jeho funkci. - Marek, K.
Pojem leasing v obchodno-finančnej praxi znamená prenájom, zovšeobecnený výraz, ktorý treba bližšie špecifikovať. Dve základné leasingové zmluvy: finančný leasing (dlhodobý prenájom) a operatívny leasing (krátkodobý prenájom). Druhy leasingov vo vyspelých krajinách. Výhody pre poskytovateľa a používateľa leasingu.