Obchodní metoda franchising. Podnikání pod názvem poskytovatele licence a s použitím jeho metody, ochranných známek a loga. - Loebl, Z.
Podnikanie obchodu metódou franchising. Vzťah medzi poskytovateľom a nadobúdateľom franchisingovej licencie. Užívanie ochrannej známky. Užívanie obchodného mena. Priemyslové vzory, patenty, vysvetlenie pojmov. Ochrana proti nekalej súťaži, včítane obchodného tajomstva a know-how. Príklad franchisingového podniku. Medzinárodný franchising.