Devízové príjmy slovenských klientov sú preúčtované v ten istý deň. Postavenie a úlohy ČSOB v Slovenskej republike. - Šalak, Jozef
ČSOB, a.s. (zal. 1965) - banka pre zahraničný platobný styk a zahraničné bankové transakcie. Dohoda medzi vládami ČR a SR o jej pôsobení v oboch republikách od r. 1993, na Slovensku ako zahraničnej banky, jej organizačné členenie. Devízové transakcie oddelené. Pozícia v zahraničnom obchode. Ústredie pre SR so 4 oblastnými pobočkami a zamýšľanou sieťou pobočiek a expozitúr.