Sharp changes in global balance of payments picture occurred during 1991, says IMF report.
Hlavné údaje Štatistickej ročenky MMF o platobnej bilancii krajín za rok 1991. Deficit bežného účtu priemyselných krajín prudko klesol na 18,5 miliardy USD oproti 108,2 miliardám v predchádzajúcom roku. U rozvojových krajín však tento vzrástol v rovnakom období z 12 miliárd na 81 miliárd. Prebytok bežného účtu medzinárodných organizácií vzrástol zo 7,7 miliardy na 8,4 miliardy. Rozbor obchodných operácií krajín a dôvody celkovej svetovej diskrepancie bežného účtu.