América Latina en el nuevo orden mundial fracturado: perspectivas y estrategias. - Sagasti, F.R
Postavenie LA v novom svetovom ekonomickom poriadku 90. rokov - globalizácia obchodu, financií, politiky, techniky, kultúry a ekológie s hlbokými a rastúcimi rozdielmi medzi krajinami a sociálnymi skupinami. Analýza vývoja obdobia "stratenej dekády" 80. rokov - hlavné ekonomické ukazatele. Stratégia vývoja LA pre 90. roky. Sociálna politika. Vedeckotechnická kapacita.