Spolupráca s Východom nestojí na Moskve. Bielorusko - najstabilnejšia časť bývalého ZSSR. - Grossmann, M.
Presun zahraničných podnikateľských aktivít z Moskvy do Minska. Bielorusko neformálnym centrom, najstabilnejšia oblasť býv. ZSSR, jeho vzťahy s ostatnými republikami, potravinová sebestačnosť a úspešná konverzia, spolupráca bánk so zahraničím, ropa.