Následné zajištění závazků. Zadržovací právo. Dohoda o srážkách ze mzdy, postoupení pohledávky, faktoring, forfaiting a další formy. - Bejček, Josef
Uplatňovanie zadržovacieho práva. Zaisťovací inštitút napomáha veriteľom získanie plnenia od dlžníka. Spôsob zaistenia záväzkov upravený v občiansko-právnych predpisoch a v obchodných vzťahoch. Písomné dohody medzi dlžníkom a veriteľom ako forma zaistenia. Zaistenie záväzkov prevodom práva, postúpením pohľadávky. Metóda factoringu a forfaitingu.