Zmapované systémy zdravotného poistenia. 1. Zdravotníctvo - zmes sociálnych i ekonomických čęt. 1. - Finďo, P.
História a súčasnosť zdravotného poistenia v krajinách Európskych spoločenstiev. Tretina poistenia v súkromných fondoch, ostatní formou verejného poistenia. Financovanie sociálneho nemocenského fondu a národnej zdravotnej služby (poistné, dane). Príspevky a maximálna výška príspevkov (zamestnanec, zamestnávateľ) v ECU. Výdavky na zdravotníctvo v ES a jednotlivých krajinách v r. 1988.