Úloha EGAP při podpoře českého vývozu. - Parízek, P.
Od r. 1993 je EGAP (Exportní garanční a pojišťovací společnost) českou akciovou spoločnosťou, kde akcionármi sú hospodárske ministerstvá českej vlády. EGAP nahradila Českú poisťovňu. Ponúka vývozcom služby, ktoré sú v trhových ekonomikách bežne k dispozícii. Poisťovacia kapacita je daná jeho finančnými zdrojmi z vkladov štátneho rozpočtu. EGAP ponúka úverové poistenie pri vývoze, poradenskú činnosť podnikom pri kontraktácii, a iné.